Welkom!

Beste bezoeker,

Van harte welkom op Royals van Europa! Leuk dat je mijn blog bezoekt!

Hier vind je het laatste actuele nieuws van de (kleine) Royals (uit Europa).

Heb je vragen, opmerkingen of tips? Vertel het in een reactie!

groetjes, Arida

18 april 2013

inhuldiging!

Nog wat laatste nieuwtjes over de inhuldiging:
 • We hebben er even op moeten wachten, maar vrijdagochtend is het dan zo ver. Vanaf 08.30 uur is het officiële koningslied te beluisteren op de radio en te downloaden via iTunes.
 • De 150.000 ballonnen na de koningsvaart gaan helaas niet door.
 • De Akte, die wordt ondertekend in de Vroedschapskamer van het Koninklijk Paleis, is een uniek exemplaar waarvan de tekst is opgesteld in overleg met de koningin zelf.
 • De Akte van Abdicatie die koningin Beatrix op 30 april tekent, wordt 2 weken later tentoongesteld in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.
 • Op het moment dat koningin Beatrix de laatste krul van haar handtekening op de Akte heeft gezet, is zij koningin af en is de naast haar aan tafel zittende Willem-Alexander koning. Hij is de volgende die de Akte tekent, als getuige. Daarna wordt de Akte ook door koningin Máxima ondertekend, en door nog 31 getuigen, onder wie de minister-president, ministers en de burgemeester van Amsterdam.
 • Bij de plechtigheid is ook een deel van de koninklijke familie aanwezig. Behalve de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane zijn dat prins Constantijn, prinses Laurentien, prinses Mabel, de drie zussen van de koningin, Irene, Margriet en Christina, en Pieter van Vollenhoven.
bron: www.blauwbloed.tv

1 opmerking:

 1. jammer dat de ballonnen niet doorgaan!
  wel leuk dat laurentien, constantijn en mabel ook komen!

  BeantwoordenVerwijderen